diumenge, 6 de novembre del 2016

APRENENTATGE COOPERATIU

Els tres segons hem organitzat els grups de feina amb equips cooperatius. Aquesta metodologia ja va ser incorporada a les àrees de socials i naturals el curs passat i, en vista dels bons resultats obtinguts, s'ha decidit estendre-la com a sistema de funcionament d'aula i com a forma d'organització del projecte. 
En línies generals podríem dir que el treball amb grups cooperatius ens permet agrupar els nins i nines en equips heterogenis on cada un dels integrants té un rol determinat.
Nosaltres hem adaptat aquesta metodologia a les nostres necessitats concretes. S'han format equips de 4 ò 5 membres i s'han assignat els següents rols:






















És molt important destacar que tots els integrants han d'arribar a acords a l'hora de prendre de decisions. Ningú no  comanda. Ens escoltam uns als altres i decidim conjuntament. 
L'aprenentatge cooperatiu ens permet millorar i augmentar la cohesió de grup, el rendiment de tots els implicats, els coneixements relacionats amb el tema i ens ensenya a respectar diferents punts de vista, a parlar i a arribar a acords de forma ordenada i tot a través d'una metodologia lúdica i motivadora.
A continuació vos deixam un parell d'imatges dels equips cooperatius (clicau sobre els dibuixos per accedir a més fotografies).

                    

                                                 



                                                                                        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada